Museu

Museu de les Arts Gràfiques a Novoprint S.A.

La cara més romàntica de Novoprint es mostra amb un petit museu situat a les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca (Barcelona). Un espai històric-cultural diferent, que neix fruit de l’amor cap al sector de les arts gràfiques per part del Sr. Andrés Bellido, un dels fundadors de l’empresa. Una passió que ha aconseguit transmetre a tot l’equip de Novoprint al llarg d’aquests anys.

En aquest espai de 200 m2 s’exposa una col·lecció de màquines del sector gràfic utilitzades entre els anys 1900 i 1950, i que ens donen l’excusa perfecta per mirar enrere, i realitzar un breu recorregut per les principals fites que han marcat la història de la nostra professió. Un recorregut que poden gaudir tots els nostres visitants, clients, proveïdors i tots aquells estudiants d’arts gràfiques que gràcies als acords de col·laboració que tenim amb els diferents instituts i facultats, vulguin ampliar els seus coneixements.

En ell podrem trobar un petit recull de materials gràfics com ara calendaris, factures, anuaris i altres elements del primer terç del Segle XX, a més d’una sèrie de màquines i accessoris que mostren les primeres passes de la tipografia, la liniotipia i l’enquadernació més tradicional. Màquines com les tan famoses Linotype, Minerva, guillotina Krauze, estampadora August Formm, cosidores de filferro, màquines de tapes Smyth o elements tan curiosos com pedres litogràfiques, ferros de daurar o chibaletes.

Perquè la passió per la nostra feina ens fa recordar amb afecte el passat i veure amb il·lusió el futur.