Novoprint és més, som socis de l’Institut de l’Ecoedició

A NOVOPRINT estem compromesos amb una gestió de la producció respectuosa amb el medi ambient i el compliment de la legislació actual vigent a nivell nacional i internacional.

En aquest camí de millora contínua, ara ens fem partícips del projecte de l’Institut de l’Ecoedició, que acrediten la nostra gestió de les publicacions segons uns criteris de sostenibilitat, basats en els següents punts clau:

1. Més propers, compromesos i cooperatius:
Amb una producció local es minimitza l’impacte ambiental de la producció editorial, reduint les distancies que han de recórrer les matèries primeres i el producte acabat fins la seva distribució, a la vegada que es potencien criteris d’ economia social i solidaria.

A Catalunya el segell “Llibrelocal.cat” és un clar exemple d’ un grup d’ editorials catalanes que aposten per la producció Km 0

2. Més conscients i contundents:
Aproximadament el 49% de l’ impacte ambiental del llibre és conseqüència de l’ ús del paper com a matèria primera per a la seva elaboració. Per això, sempre assessorem els nostres clients sobre l’ús òptim del paper per a garantir el menor impacte.

Des dels nostres inicis hem anat incorporant criteris de gestió, direcció i producció que han marcat el nostre compromís amb el medi ambient, per exemple, amb la obtenció del Certificat FSC que ens acredita com a gestors de la Cadena de Custodia o amb la utilització en els nostres productes de les tintes certificades C2C “Cradle to Cradle” que col·laboren en la sostenibilitat del medi ambient.

3. Més clars i responsables:
Un lector te dret a conèixer l’ impacte ambiental del llibre que ha comprat, però també una editorial ha de tenir la possibilitat de compensar aquestes emissions mitjançant projectes medi ambientals; és per aquesta raó que estem implementant eines per a calcular les emissions de carboni per exemplar i un conjunt de projectes solidaris per a compensar-les.

Aviat tindreu tota la informació referent a aquest últim punt perquè entre tots puguem ser MÉS.